Nieuws

KidzTori

Cliënten, maar ook niet-cliënten, bellen regelmatig met vragen over hoe om te gaan met specifieke situaties in de opvoeding. Enkele voorbeelden van door opvoeders gestelde vragen: “hoe ga ik om met een druk kind?”; “Mijn kind van 2 luistert slecht, wat moet ik doen?”; “Hoe leer ik mijn kind het zuigen af?” en “Wanneer mag mijn tienerdochter een vriendje hebben?”.

Lang niet alle vragen zijn aanleiding voor een begeleidingstraject bij de orthopedagoog. Vaak betreft het relatief simpele opvoedingsvraagstukken, die op eenvoudige wijze kunnen worden beantwoord.

Binnen Kompas werd daarom gezocht naar een manier om op leuke, laagdrempelige wijze aan informatie-verschaffing te doen. Zo werd het idee “KidzTori” geboren. KidzTori is een Surinaams magazine voor opvoeders van kinderen van 0 tot en met 18 jaar. Het is de bedoeling dat het blad elk kwartaal verschijnt en dat op die manier op een leuke, voor ouders herkenbare manier, informatie kan worden gegeven over opvoedingsvraagstukken.

Het eerste nummer ligt in maart 2011 in de winkels! Voor meer info: bezoek onze facebook-pagina: www.facebook.com/kidztori.