Workshops voor opvoeders

Kompas biedt een aantal verschillende trainingen en workshops. De meeste zijn gericht op het vergroten van inzicht en vaardigheden voor wat betreft het omgaan met specifieke problemen/stoornissen. De cursus “Effectief opvoeden” (zie hieronder) is een algemene opvoedcursus, die voor alle ouders toegankelijk is.

Daarnaast biedt Kompas momenteel sessies over de volgende onderwerpen:
  • Drukke kinderen
  • Gilles de la Tourette
Op verzoek kan eventueel over andere onderwerpen ook een training of workshop worden samengesteld.

Effectief opvoeden
“Effectief opvoeden” is een reeks bijeenkomsten waarin ruim aandacht wordt besteed aan opvoeden op een positieve manier. De totale inhoud is gebaseerd op de overtuiging dat de perfecte manier van opvoeden niet bestaat. Tegelijkertijd is het uitgangspunt echter dat iedereen kan leren opvoeden.
De bijeenkomsten zijn vooral praktisch: van de deelnemers wordt een actieve houding verwacht. Elke deelnemer wordt geholpen bij het formuleren van 1 of meer persoonlijke leerdoelen, waar tijdens de workshopdagen aandacht aan zal worden geschonken. De cursus is in principe geschikt voor alle ouders/verzorgers van opgroeiende kinderen. Gedurende de training wordt de mogelijkheid geboden aan ouders om met hun kind samen afspraken te maken en grenzen te stellen. Deze sessie is vooral geschikt voor ouders met kinderen vanaf 4 jaar. Het maximale aantal deelnemers per cursus is 20.